Deschamps wil dat PSG Mbappé meer rust geeft, maar laat hem zelf constant spelen

Deschamps wil dat PSG Mbappé meer rust geeft, maar laat hem zelf constant spelen

27 september - 12:58 Laatste update: 14:29
40

De Franse bondscoach Didier Deschamps zou graag zien dat Kylian Mbappé wat meer rust krijgt met het oog op het WK. De Franse aanvaller speelde tot nu toe alle wedstrijden bij Paris Saint-Germain, maar de Franse keuzeheer zou daar graag verandering in zien.

"Ik weet dat ze hem constant willen laten spelen in Parijs", vertelt Deschamps tegenover Telefoot geciteerd door Marca. "Hij moet ook af en toe wel even de ruimte krijgen om adem te kunnen halen. Hij moet echt minder minuten maken in aanloop naar het WK. Dat zal hem geen pijn doen, het tegenovergestelde zelfs." Frankrijk start de groepsfase van het WK in een poule met Denemarken, Tunesië en Australië.

Galtier heeft in deze Nations League-campagne wel een reden gekregen om deze wens van Deschamps af te wijzen. De Franse bondscoach liet Mbappé tot twee keer toe in de basis beginnen in de laatste twee speelrondes. In de wedstrijd tegen Oostenrijk werd de Franse aanvaller in de negentigste minuut gewisseld, tegen Denemarken liet Deschamps hem de hele wedstrijd lang staan. 

Frankrijk kende geen goede Nations League-groepsfase. Met vijf punten uit zes wedstrijden wisten ze degradatie naar League B net te ontlopen. Frankrijk eindigde met één puntje meer op de derde plek net boven Oostenrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie