Oppermachtig Jong Oranje wint niet en sluit interlandperiode niet lekker af

Oppermachtig Jong Oranje wint niet en sluit interlandperiode niet lekker af

27 september - 18:51
61

Jong Oranje heeft de interlandperiode niet op een fijne manier af kunnen sluiten. De Nederlandse talenten waren op bezoek bij Jong Roemenië oppermachtig, maar de wedstrijd mondde uit in een doelpuntloos gelijkspel.

Het treffen in Roemenië was voor Jong Oranje de tweede oefenwedstrijd van de interlandperiode. Vrijdag boekte de ploeg van Erwin van de Looi al een overwinning op Jong België. Drie dagen later moest Jong Oranje het wel zonder Ryan Gravenberch en Brian Brobbey doen, die in de tussentijd promotie maakten naar het grote Nederlands elftal. Joshua Zirkzee en Elayis Tavsan vervingen de twee. Voor de rest trad Jong Oranje met dezelfde namen aan.

Vanaf de eerste minuut was Jong Oranje de betere partij op de matige Roemeense grasmat. De bezoekers hadden vrijwel alleen maar de bal en kwamen tot meerdere goede kansen. Die gingen er echter niet in, terwijl Roemenië zijn spaarzame mogelijkheden ook niet wist te benutten. Later in de wedstrijd moesten Thijs Dallinga en Sven Mijnans voor aanvallende impulsen zorgen, maar ook zij wisten niet tot scoren te komen.

En zo eindigde het oefenduel in een 0-0 gelijkspel. Jong Oranje heeft nog genoeg tijd om toe te werken naar het EK onder 21, dat in de zomer van 2023 gespeeld wordt. Het is nog niet duidelijk hoe de verdere voorbereiding van Van de Looi en consorten eruit ziet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie