Als er geen WK was geweest, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven

"Als er geen WK was geweest, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven"

27 september - 21:12
71

Jurriën Timber overwoog afgelopen zomer een transfer naar een buitenlandse topclub, maar besloot uiteindelijk bij Ajax te blijven. Het advies van bondscoach Louis van Gaal lijkt geen doorslaggevende rol te hebben gespeeld in zijn keuze.

Net als veel andere Oranje-internationals doen, besprak Timber zijn opties met de bondscoach. Volgens Voetbal International was het onderhoud voor de 21-jarige verdediger 'vleiend'. Van Gaal sprak namelijk de verwachting uit dat hij ook bij een Europese grootmacht aan spelen toe zou komen.

Desondanks verlengde Timber zijn contract bij Ajax tot medio 2025. "Ik heb die keuze niet voor niets gemaakt, daar sta ik nog steeds achter", zegt de mandekker tegen VI. "Het WK speelde daarin niet per se een rol. Als er geen WK was geweest, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven."

Met de Amsterdammers krijgt Timber ook de kans om zich op het hoogste podium te laten zien. "In de Champions League speel je de wedstrijden waarop je het meest wordt beoordeeld. Daar wordt het uiterste van je gevraagd. En in de Eredivisie is het ook niet makkelijk trouwens, ook daar moet je altijd gefocust zijn. Dat hebben we laatst nog gezien in de wedstrijd tegen AZ. Maar de beoordeling op het hoogste niveau vindt plaats in de Champions League en bij wedstrijden van het Nederlands elftal."

Timber lijkt inmiddels als basisspeler richting Qatar te gaan. "Op het EK vorig jaar dacht ik: Pfoeh, dit is niet niks. Dat ik tijdens dat toernooi heb gepeeld, was al superverrassend en heel mooi. Daar heb ik kunnen ruiken en proeven. En dan is het WK nog iets anders. Groter. Ik besef het nog niet echt. Maar het is duidelijk dat ik alles ga geven om erbij te zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie