De Ligt krijgt voorkeur boven Timber: 'Dat is tegenwoordig heel belangrijk'

De Ligt krijgt voorkeur boven Timber: 'Dat is tegenwoordig heel belangrijk'

27 september - 17:27
142

Niet Jurriën Timber en Nathan Aké, maar Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij moeten aanvoerder Virgil van Dijk flankeren tijdens het WK in Qatar. Dat vindt Wim Rijsbergen.

"Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Virgil van Dijk steken allemaal niet in hun beste vorm, maar wat zijn de alternatieven?", steekt de 28-voudig Oranje-international van wal in gesprek met Voetbal International. "Jurriën Timber kan er ook staan, dat liet hij wel tegen Polen zien. Maar ik vind hem wat minder kopsterk. En dat is tegenwoordig heel belangrijk, wedstrijden worden vaak genoeg beslist door koppende verdedigers. En wij hebben drie gasten die gigantische kracht hebben bij dat soort situaties."

Rijsbergen, die zelf zilver veroverde op de WK's van 1974 en 1978, snapt wel dat bondscoach Louis van Gaal vasthoudt aan Daley Blind in het Nederlands elftal. "Er wordt veel gesproken over Daley Blind en dat hij verdedigend minder is, maar als je kijkt wat er in dit elftal centraal achterin staat kan hij in principe een aanvallende rol op zich nemen."

"Op rechts is Denzel Dumfries een beetje hetzelfde verhaal als Blind op links: een aanvallende speler die graag opkomt. Oranje wil aanvallend voetbal spelen met veel balbezit, dan heb je aan Blind en Dumfries twee heel goede backs", besluit Rijsbergen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie