Van Dijk, Aké en Blind prijzen 'topverdediger': 'Echt heel groot talent, hè'

Van Dijk, Aké en Blind prijzen 'topverdediger': 'Echt heel groot talent, hè'

28-09-2022 09:52
88

Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind hebben niets dan lof voor Jurriën Timber. De 21-jarige verdediger van Ajax en Oranje lijkt zeker van een basisplaats op het WK en dat komt hem volgens zijn ploeggenoten volledig toe.

"Jurriën is echt wel een heel groot talent, hè", lacht Aké in gesprek met Voetbal International. "We wisten al dat Jurriën met Ajax in de Champions League op hoog niveau kan presteren. Dat heeft hij al heel vaak laten zien. Dat trekt hij nu door in het Nederlands elftal. We hebben veel topverdedigers in de selectie en daar is Jurriën er duidelijk eentje van. (...) Hij verdient alles wat hij nu krijgt."

Aké prijst de volwassenheid van Timber, net als Van Dijk. "Toen ik zijn leeftijd had, was ik lang niet zo ver als hij nu is. Ik heb alleen maar lof voor hem. Jurriën is een geweldige speler en een echte professional. Hij heeft nog steeds zó veel potentie. Hopelijk kan hij het blijven laten zien en zich goed doorontwikkelen. Dan zal het allemaal wel goedkomen." Timber houdt Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij buiten de basis.

Blind is trots op zijn Ajax-ploeggenoot. "Vorig seizoen hebben we bij Ajax al kunnen zien hoe goed hij ook op Champions League-niveau is. Het is mooi die ontwikkeling te zien. Jurriën is iemand die elke dag keihard werkt om een steeds betere speler te worden. Hij heeft altijd zijn ogen en oren open, hij is ontzettend leergierig. Bij Oranje is Jurriën precies dezelfde jongen zoals ik hem van Ajax ken. Heel talentvol, rustig, onverstoorbaar."