Ziekenboeg Barcelona stroomt vol: vooral defensieve problemen voor Xavi

28 september om 11:55

Het blessurespook blijft FC Barcelona teisteren. Met Hector Bellerín ziet trainer Xavi een zesde speler in de ziekenboeg belanden. De 27-jarige rechtsback is naar verwachting zo'n drie à vier weken zoet met een kwetsuur aan zijn kuit.

Bellerín keerde deze zomer terug bij Barça, dat hij op jonge leeftijd had verlaten voor Arsenal. De snelle vleugelverdediger kwam tot dusver niet verder dan twee optredens in La Liga, waarvan één als basisspeler. Toch is zijn blessure een fikse streep door de Catalaanse rekening.

Jules Koundé liep in de Nations League-wedstrijd van Frankrijk met Oostenrijk namelijk een hamstringkwetsuur op. Hoewel Koundé van origine een centrale verdediger is, speelt hij dit seizoen geregeld als rechtsback. Met Ronald Araújo staat een derde verdediger sowieso langere tijd aan de kant. De 23-jarige Uruguayaan viel in de oefeninterland tegen Iran uit met een dijbeenblessure. Barcelona laat weten dat hij succesvol geopereerd is in Finland en zes tot zeven weken moet toekijken. Daarmee wordt het WK een race tegen de klok.

Ook in de andere linies heeft Xavi enige zorgen. Frenkie de Jong en Memphis Depay vielen uit tijdens de interlands van het Nederlands elftal. Beide steunpilaren van Oranje kampen met hamstringklachten. Daarnaast heeft Ousmane Dembélé te maken met een kuitblessure.

Barcelona hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Verder wacht in de komende weken onder meer de dubbele clash met Internazionale in de Champions League (4 en 12 oktober) en El Clásico tegen Real Madrid (16 oktober).