Ajax- en Feyenoord-middenvelder in lijst met toptalenten van The Guardian

Ajax- en Feyenoord-middenvelder in lijst met toptalenten van The Guardian

28 september - 12:55 Laatste update: 13:06
43

Drie Nederlanders zijn door The Guardian opgenomen in de top-zestig van grootste talenten ter wereld. Mike Kleijn, Gabriel Misehouy en Julian Rijkhoff staan in de lijst met spelers die geboren zijn in het jaar 2005.

De Britse krant stelt ieder jaar een lijst samen met de grootste talenten ter wereld. Vorig jaar was daar met Ernest Poku (AZ) slechts één Nederlander op te vinden, maar nu hebben Kleijn, Misehouy en Rijkhoff een uitverkiezing ontvangen. Zij schitteren onder anderen naast Mathys Tel (Bayern München).

Kleijn speelt momenteel voor Feyenoord O21. "Hij is heel behendig en heeft al meegetraind met het eerste. Geloof me maar, hij komt eraan. Misschien volgend jaar al, let maar op", vertelde Hedwiges Maduro in februari over de middenvelder. The Guardian omschrijft hem als een moderne middenvelder, die technisch en behendig is. Daarnaast zou hij vindingrijk en een leider zijn.

Misehoury maakt sinds dit seizoen deel uit van Jong Ajax. De 'veelzijdige nummer tien' wordt zelfs omschreven als een wonderkind. Bij de Amsterdammers heeft hij een goede band met Silvano Vos, die de lijst net niet gehaald heeft. 

Ook Rijkhoff komt uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij verruilde de Amsterdammers in januari voor Borussia Dortmund, waar de jonge spits al wordt vergeleken met Erling Haaland. 'De complete spits' Rijkhoff blijkt ook in Duitsland een doelpuntenmachine met 30 goals in 36 duels voor Dortmund O19.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie