Vink kraakt Ajax-beleid: 'Signaal naar Jong Ajax, kans op eerste elftal minimaal'

Vink kraakt Ajax-beleid: 'Signaal naar Jong Ajax, kans op eerste elftal minimaal'

28 september - 22:47 Laatste update: 22:58
152

Marciano Vink begrijpt niet dat Ajax Lucas Ocampos heeft gehuurd van Sevilla. De Argentijnse aanvaller voegt volgens de ESPN-analist nog niets toe in Amsterdam. Jeugdspelers zijn volgens Vink de dupe van de huurdeal.

Ocampos werd op Deadline Day voor vier miljoen euro voor een jaar gehuurd van Sevilla. Tot dusver is zijn inbreng bij Ajax beperkt gebleven tot vier invalbeurten. Vink vermoedt dat een aantal Jong Ajax-aanvallers teleurgesteld is. "Je haalt Ocampos, terwijl je ook Amourricho Van Axel Dongen en Sontje Hansen hebt", zegt hij bij Voetbalpraat. "Die gaven in de media al aan dat ze er klaar voor waren en stonden te trappelen om bij Ajax 1 aan te sluiten."

Volgens Vink houdt de komst van Ocampos geen verband met het niveau van Van Axel Dongen en Hansen. "Het gaat erom dat het een signaal is aan Jong Ajax. Spelers als Ünüvar, aanvallers en middenvelders, weten nu dat de kans om het eerste elftal te halen echt minimaal is." Vink moet nog maar zien of Ocampos een 'Ajax-speler' is. "Dat soort aankopen, of huur in dit geval, zijn heel erg cru richting de jeugdopleiding."

"Als je Ocampos niet had gehaald, hoef je nog niet eens die jonge jongens altijd in te laten vallen. Breng ze in als je met 4-0 voor staat. Door te schuiven met spelers als Berghuis en Kudus heb je het niet eens nodig om Ocampos te halen", besluit Vink, die benadrukt dat Jong Ajax-aanvallers een kans moeten krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie