'Ajax laat oog vallen op twee grote talenten van Maccabi Tel Aviv en Israël'

'Ajax laat oog vallen op twee grote talenten van Maccabi Tel Aviv en Israël'

29 september - 07:14
57

Ajax heeft zijn oog laten vallen op twee grote Israëlische talenten, beweert Time News. De Amsterdammers hebben al enige tijd interesse in de achttienjarige aanvallende middenvelder Oscar Gloukh, maar ook doelman Daniel Peretz (22) heeft belangstelling gewekt.

Beide spelers staan onder contract bij Maccabi Tel Aviv. Gloukh zou zelf dolgraag de overstap willen maken naar Ajax, waar hij zich denkt verder te kunnen ontwikkelen. Ondanks zijn jonge leeftijd is de aanvallende middenvelder al een vaste waarde. Dit seizoen scoorde hij drie keer en gaf hij vier assists in vijf duels in de Israëlische competitie. 

Gloukh maakte afgelopen zomer ook indruk tijdens het EK O19. Hij was de grote aanjager bij Israël, dat verrassend tot de finale reikte. Daarin bleek Engeland uiteindelijk een maatje te groot.

Ajax kwam zijn teamgenoot Peretz op het spoor via Dennis Gentenaar, die in het verleden actief was bij de Amsterdammers en nu keeperstrainer is bij Maccabi. De sluitpost gaf woensdagavond zijn visitekaartje af door drie strafschoppen te keren namens Israël O21 in de penaltyreeks met Ierland. Vervolgens schoot hij zelf de winnende binnen vanaf de stip, waardoor de Israëlische beloften zich plaatsten voor het EK.

Volgens Time News wil Maccabi niet in de weg staan van de ambities van Gloukh en Peretz, zolang Ajax een aanvaardbaar bedrag wil betalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie