Van Merwijk geeft duidelijke belofte: 'Dit stadion gaat niet failliet'

Van Merwijk geeft duidelijke belofte: 'Dit stadion gaat niet failliet'

29 september - 10:15
96

Jan van Merwijk heeft aangegeven dat de Kuip onder geen enkele voorwaarde failliet gaat. Volgens de stadiondirecteur van de thuishaven van Feyenoord is de schuldenlast geen enkele reden om uit te gaan van een aankomend faillissement.

De groep investeerders onder de naam Stadion Feijenoord investeerde de laatste jaren een hoop miljoenen in het stadion van de Rotterdamse club. Hiervoor leenden de investeerders geld bij het Amerikaanse bedrijf Goldman Sachs. Daarbij blijft het stadion in handen van de Rotterdamse groep en komt het dus niet onder het bewind van de Amerikanen. Er is alleen wel een schuldenlast waar de investeerders mee moeten dealen. 

"Laat ik het heel helder stellen, het stadion gaat niet failliet", vertelt Van Merwijk tegenover Perspectief geciteerd door 1908.nl. "Je gaat als bedrijf failliet als je niet meer in staat bent je verplichtingen na te komen en dat is bij ons absoluut niet het geval. We zullen onze lening omzetten in een langlopende lening en deze netjes aflossen bij Goldman Sachs. Het stadion kent een verantwoorde bedrijfsvoering en gaat nooit verplichtingen aan die verder reiken dan de financiële polsstok."

Lange tijd werd er bij Feyenoord gesproken over een nieuw stadion, maar onlangs werd bekend dat deze nieuwe accommodatie voorlopig van de baan is. De eventuele bouw van het nieuwe stadion kon ook op veel aversie van de aanhang rekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie