Wolfsburg-speler noemt Van Bommel bij problemen rondom crisis bij de club

Wolfsburg-speler noemt Van Bommel bij problemen rondom crisis bij de club

29-09-2022 10:34
37

Josuha Guilavogui is helemaal klaar met de werkwijze van zijn club VfL Wolfsburg, meldt de Fransman in gesprek met Kicker. Volgens de 31-jarige middenvelder zit de club in de problemen en is telkens de trainer ontslaan niet de oplossing.

"We moeten wel weten dat we in de problemen zitten", vertelt Guilavogui over het noodlijdende Wolfsburg. Trainer Niko Kovac staat hierdoor onder druk, maar dat vindt de Fransman maar onterecht. "We moeten daar gewoon eens mee stoppen. Waarom moest bijvoorbeeld Mark van Bommel ineens weg? Hij was niet goed genoeg, maar nu heeft hij succes in België. Nu zou Kovac ineens ook moeten vertrekken. Wij als spelers dragen de verantwoordelijkheid om de situatie te verbeteren."

Wolfsburg is terug te vinden op de zeventiende en een na laatste plaats in de Bundesliga. In de laatste zeven wedstrijden in de Duitse competitie werd er slechts een keer gewonnen door de ploeg van Kovac. Guilavogui was ook al speler bij VfL Wolfsburg toen Van Bommel de coach was. De Fransman speelt sinds 2014 voor de Duitse club.

Onlangs kwam Kovac nog opmerkelijk in de publiciteit, na een aparte opmerking over zijn broer Robert. Hij is de assistent van de Kroatische oefenmeester in Wolfsburg. Kovac gaf aan dat hij, als het nodig was, zijn broer wilde laten spelen om het team zo te verbeteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie