AZ-icoon reflecteert op concurrent FC Twente: 'Zij horen er traditioneel niet bij'

AZ-icoon reflecteert op concurrent FC Twente: 'Zij horen er traditioneel niet bij'

29 september - 13:05
110

Barry van Galen hoopt dat AZ mee kan doen om een plek in de top drie aankomend seizoen. Volgens hem zijn de Alkmaarders en FC Twente de enige twee ploegen die de traditionele top drie kunnen bedreigen. Alhoewel hij AZ nog een grotere kans geeft.

"AZ hoort er traditioneel gewoon bij, bij de top van Nederland", vertelt de coryfee van de Alkmaarders in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het lukt de club al jarenlang om zich tussen de grote jongens te nestelen. FC Twente hoort daar traditioneel niet bij, zij speelden nog niet zo lang geleden in de eerste divisie. Dit seizoen zouden ze zeker kunnen aanhaken, maar voor de titel is Ajax natuurlijk topfavoriet."

Het wordt voor AZ en FC Twente wel een erg lastige klus om aan te haken denkt Van Galen. Daar spelen de scheidsrechters volgens hem ook een rol in. "Je mag het niet zeggen, maar de traditionele topclubs zullen straks de arbitrage mee hebben in die eindfase. Thuis zullen ze nauwelijks punten verspillen. Als je als AZ en FC Twente dus echt mee wil doen, dan moet je heel veel punten halen."

AZ en FC Twente zijn op dit moment terug te vinden op de respectievelijk derde en vijfde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders bleven tot nu toe zelfs ongeslagen in de Nederlandse competitie. Van Galen speelde negen jaar voor AZ en daarna was hij actief als scout bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie