Stam tipt Martínez en Varane: 'Persoonlijk zou ik daarvoor kiezen tegen Haaland'

29 september om 14:16

Jaap Stam geeft de verdedigers van Manchester United advies voor de Premier League-topper tegen stadgenoot Manchester City van zondag. Lisandro Martínez en Raphaël Varane moeten Erling Haaland zien uit te schakelen en de Nederlandse oud-speler van The Mancunians weet hoe.

"Je moet heel agressief zijn. Als de tegenstander de bal heeft, moet je op de helft van City gaan spelen en je moet ervoor zorgen dat altijd iemand heel strak op Haaland staat om hem uit zijn spel te halen. Zeker als je de bal verliest, mag deze absoluut niet bij Haaland terechtkomen", vertelt Stam aan Sportbible. "Je hebt ook voldoende rugdekking nodig, want je wil niet in de één-tegen-één met Haaland komen met veel ruimte in de rug. Dan wordt het heel moeilijk.

De Rots van Kampen ziet nog andere opties om Haaland te bestrijden. Met veertien goals in tien duels verkeert de Noorse topspits immers in topvorm. "Teams passen zich defensief aan omdat hij zo dreigend is. Ze zetten nog een middenvelder voor hem, maar je moet keuzes maken hoe je hem wil verdedigen als team. Als ik persoonlijk mag kiezen, zou ik 'hoog' op het veld staan, waarbij één iemand agressief op hem verdedigt en de ander rugdekking geeft."