Drommel-transfer draagt bij aan zwarte cijfers Twente: 'Een klein mirakel'

Drommel-transfer draagt bij aan zwarte cijfers Twente: 'Een klein mirakel'

30 september - 09:25 Laatste update: 09:31
134

FC Twente schrijft zwarte cijfers over het boekjaar 2021/2021. Mede door transferinkomsten bedraagt de nettowinst van de Tukkers twee miljoen euro. Een flinke opsteker na financieel zware jaren, stelt Martijn Hoogstoevenbeld, financieel en operationeel directeur.

Hoewel Twente nog altijd een schuld van 34,2 miljoen euro heeft, heerst er een positieve stemming in Enschede. De Tukkers zagen de omzet met 8,5 miljoen euro stijgen naar 26,9 miljoen. De uitgaven liepen weliswaar ook met 7,1 miljoen euro op tot 27,5 miljoen euro. Door een positief transferresultaat van vier miljoen euro meldt de club een nettowinst van twee miljoen euro. "Eigenlijk is het een klein mirakel", reageert Hoogstoevenbeld tegenover Voetbal International.

De verkopen van Joël Drommel en Queensy Menig aan respectievelijk PSV en Partizan Belgrado hebben bijgedragen aan de winst. Hoogstoevenbeld benadrukt om die reden dat Ramiz Zerrouki niet koste wat kost aan Feyenoord verkocht hoefde te worden. "Wij zijn financieel zo stabiel dat we Zerrouki niet hoefden te verkopen afgelopen zomer", zegt hij. "En dat geldt ook voor komende zomer. We hóeven niet. Het is anders dan twee, drie, vier jaar terug."

Maar: "Die schuldenlast zingt altijd wel rond FC Twente. Maar we hebben ons stadion in eigendom, daar staat een hypotheek tegenover. Dan hebben we nog een schuld bij de belastingdienst, die gaan we gefaseerd afbouwen. Zijn we al mee bezig." Jaarlijks vermindert Twente de schuld met 2,5 miljoen euro. "De schuld aan de belastingdienst willen we zo snel mogelijk aflossen. Binnen vijf jaar, maar eerder als het kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie