Van Wolfswinkel gangmaker Twente: 'Ze onderschatten ons, foodtruck was vaste prik'

Van Wolfswinkel gangmaker Twente: 'Ze onderschatten ons, foodtruck was vaste prik'

29 september - 14:56
32

Gijs Smal ziet dat Ricky van Wolfswinkel een belangrijke rol speelt binnen de selectie van FC Twente. De ervaren spits introduceerde onder meer het rad met alternatieve straffen in Enschede.

Smal zag de chemie bij FC Twente veranderen na de komst van Van Wolfswinkel. "Hij begon er al mee door als nieuwkomer geen liedje te zingen op trainingskamp, je kent die onzin wel. In plaats daarvan regelde Ricky een foodtruck", zegt de linksback tegen Voetbal International. "Normaal eten we hier hartstikke gezond, maar die dag kon iedereen een patatje en kip, garnalen of spareribs van de barbecue nemen. Stemming meteen erin natuurlijk."

Daar bleef het niet bij. "Ricky regelde dat de club voortaan elke maand waarin we minstens zeven punten hadden gepakt, wéér een foodtruck naar het trainingsveld zou laten komen. We werden een beetje onderschat, geloof ik", doelt Smal op het sterke seizoen dat de ploeg van coach Ron Jans beleefde. "Die foodtruck werd vaste prik. Dit seizoen nog niet, trouwens, daarover moeten we maar snel weer iets afspreken."

Het geeft volgens Smal aan hoe belangrijk Van Wolfswinkel is voor de sfeer bij Twente. "Hij heeft natuurlijk ook dat rad met alternatieve straffen bedacht, waar spelers aan moeten draaien als ze iets hebben geflikt. Klinkt lullig allemaal, maar het werkt gewoon. We hebben heel veel plezier onderling. Maar we zeggen elkaar óók de waarheid. Dat zie ik als de grote kracht van ons team. En ook op dat vlak geeft Ricky het goede voorbeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie