Dolberg leeft weer op: Ik denk dat ik nu beter ben dan bij Ajax

Dolberg leeft weer op: "Ik denk dat ik nu beter ben dan bij Ajax"

30 september - 11:49
98

Kasper Dolberg voelt zich in Spanje als een vis in het water. Na periodes bij Ajax en OGC Nice is de Deense spits neergestreken in Andalusië, waar hij zijn wedstrijden speelt voor Sevilla.

Dolberg wordt door Sevilla geuurd van Nice. In Spanje hoopt het 'ijskonijn', de bijnaam die hij in Nederland kreeg, weer tot wasdom te komen. "Ik heb de afgelopen maanden niet veel minuten gemaakt. Wat ik nodig had, naast doelpunten maken, was een basisplaats en me weer voetballer voelen. Maar het doel is natuurlijk om gelukkig te zijn. Ik denk dat mijn tijd is gekomen", vertelt Dolberg aan AS.

"Ik voel me fris en goed. In de laatste twee wedstrijden met Sevilla begon ik plezier te hebben en voelde ik me vrij. En nu hetzelfde met Denemarken. Als je in de sportschool bent, doet je schouder pijn, speel je niet... Je denkt dat je het belangrijkste mist. Ik denk dat ik nu beter ben dan bij Ajax. Ik heb veel gevoetbald in verschillende competities en ondanks de slechte tijden heb ik geprobeerd te leren. Ik heb jaren gehad waarin ik minder goals maakte, maar ik denk dat ik gegroeid ben als voetballer."

Toen Sevilla zich meldde, had Dolberg geen twijfel. "Ik weet dat Monchi (technisch directeur Sevilla, red.) me al jaren volgt. Ik voelde me gewaardeerd en denk dat er een plan voor me is. En natuurlijk wil ik hier blijven, daarvoor ben ik gekomen. Ik zal proberen het goed te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie