LIVE-discussie: Van Nistelrooij houdt vast aan Branthwaite, Simons opnieuw spits

LIVE-discussie: Van Nistelrooij houdt vast aan Branthwaite, Simons opnieuw spits

01-10-2022 15:33
178

PSV begint de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met dezelfde namen als twee weken geleden tegen Feyenoord (4-3). Jarrad Branthwaite, die uitblonk tegen de Rotterdammers, behoudt zijn positie in het centrum van de defensie.

PSV reist als koploper af naar Leeuwarden, terwijl de ploeg van Henk de Jong na zeven speelrondes op de voorlaatste plaats staat. Ruud van Nistelrooij zag na de zege op Feyenoord geen reden om zijn basisopstelling te wijzigen. Jordan Teze en Philipp Max zijn wederom de backs, Armando Obispo is al het hele seizoen een zekerheidje in de PSV-defensie.

Voorin kiest Van Nistelrooij wederom voor Ismael Saibari, Xavi Simons en Cody Gakpo, met Guus Til daarachter. De rentree van Luuk de Jong laat nog een aantal weken op zich wachten, waardoor Simons het wederom in de punt van de aanval mag laten zien. Ibrahim Sangaré speelt in Leeuwarden zijn honderdste wedstrijd voor PSV.

Bij Cambuur ontbreekt Robin Maulun, die niet fit genoeg is gebleken. Verder begint Cambuur gehavend aan het duel. Trainer Henk de Jong is door zijn 'slappe lul'-uitspraak tegen RKC Waalwijk geschorst. In datzelfde duel kregen Alex Bangura en Mees Hoedemakers rood. Ook zij zijn niet van de partij.

De opstellingen:
SC Cambuur: Virgínia; Schmidt, Tol, Bergsma, Van Wermeskerken; Jacobs, Van Kaam, Paulissen; Van der Water, Boere, Balk
PSV: Benítez; Teze, Branthwaite, Obispo, Max; Sangaré, Til, Veerman; Saibari, Simons, Gakpo

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie