PSV-trainer Van Nistelrooij laat zich uit over prestaties van Gakpo en Simons

PSV-trainer Van Nistelrooij laat zich uit over prestaties van Gakpo en Simons

30 september - 12:15
102

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft tijdens de interlandperiode genoten van Cody Gakpo. De aanvaller neemt de Oranje-bagage mee naar Eindhoven, verwacht hij.

Gakpo liet tijdens de wedstrijden tegen Polen en België een uitstekende indruk achter en bondscoach Louis van Gaal was dan ook positief over hem. "Hoe hij presteerde en zijn rendement haalde op dat niveau. Dat zijn wel stappen die hij gemaakt heeft", aldus Van Nistelrooij op de wekelijkse persconferentie, opgetekend door De Telegraaf.

"Dat hij op weg naar het WK daar in de basis staat is mooi en het was ook goed om te zien hoe hij inviel tegen België. Guti (Gutiérrez, red.) heeft een wereldreis gemaakt vanuit Los Angeles. Gelukkig heeft Sangaré zijn interlands in Frankrijk gespeeld. Ismael (Saibari, red.) heeft voor Marokko gespeeld en Xavi voor Jong Oranje. Die jongens hebben allemaal gespeeld en gereisd", zegt Van Nistelrooij over de belasting van de spelers.

"Ik denk dat Xavi zich sinds zijn komst geweldig heeft ontwikkeld", vervolgt hij over Simons. "Hij heeft wedstrijdminuten gemaakt, zoals hij nog nooit eerder in zijn carrière heeft gedaan. Daar moeten we wel naar kijken. We willen jongens niet te veel belasten, zodat ze in blessures komen. Xavi is op dit moment maximaal bezig. Dat moet hij vooral blijven doen. Jong Oranje was een droom voor hem. Hij is ambitieus genoeg om zichzelf te willen laten zien, maar ik denk dat we niet al die druk en verwachtingen op hem moeten leggen. Het is een natuurlijk proces, waarin het met zijn drive en talenten vanzelf gaat komen. Dat moeten we niet gaan overhaasten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie