Schreuder rustig na derde puntenverlies Ajax: 'Waarom moet ik nerveus zijn?'

Schreuder rustig na derde puntenverlies Ajax: 'Waarom moet ik nerveus zijn?'

1 oktober - 22:35
244

Ajax-trainer Alfred Schreuder maakt zich nog geen zorgen na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1). De Amsterdammers lieten na om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van AZ.

Schreuder koos onder meer voor basisdebutanten Florian Grillitsch en Lucas Ocampos, maar neemt zichzelf weinig kwalijk. "Ik denk dat als ik de opstelling bekijk, dat ik het zo weer zou doen. Als je naar de wedstrijd kijkt, moet je gewoon winnen. Het was geen goede wedstrijd, maar de 2-0 zat er eerder aan te komen dan de 1-1. Ik had niet het gevoel dat Go Ahead aan het aandringen was", laat de Ajax-coach weten bij ESPN.

Schreuder geeft wel toe dat Ajax voor rust niet heel goed speelde. "De ruimtes waren klein en voorin ging het stroef. Het was te statisch, met te weinig creativiteit om de tegenstander uit elkaar te spelen. We maakten het wel breed, maar in de eindfase speelden we de bal soms te kort in plaats van een keer een vroege voorzet, bijvoorbeeld. Defensief vond ik niet dat er iets aan de hand was, alleen aanvallend hadden we te weinig variatie en oplossingen."

De Ajax-trainer blijft rustig, hoewel zijn ploeg voor het derde duel op rij punten verspeelde. "Waarom moet ik nerveus zijn? Ik analyseer deze wedstrijd. Het zat helemaal niet in deze wedstrijd dat het 1-1 zou worden. In de tweede helft kregen we genoeg mogelijkheden om de 2-0 te maken, dat vergeten we gewoon. Ik ben het ermee eens dat het geen goede wedstrijd was, maar wij hadden de 2-0 moeten maken. Ik vind dat we beter moeten spelen, dat is duidelijk."

Ajax zal zich snel moeten herpakken. Dinsdag wacht de Champions League-wedstrijd tegen Napoli.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie