'Bayern München wil gas geven voor Leverkusen-toptalent Wirtz'

'Bayern München wil gas geven voor Leverkusen-toptalent Wirtz'

02-10-2022 07:55
16

Bayern München trakteerde Bayer Leverkusen vrijdagavond op een 4-0 nederlaag, maar Der Rekordmeister kan in de nabije toekomst nog een gevoelige tik uitdelen aan de Bundesliga-rivaal. Der Rekordmeister heeft zijn zinnen gezet op Florian Wirtz.

De negentienjarige aanvallende middenvelder staat te boek als één van de grootste talenten van Duitsland. Hoewel hij al sinds maart is uitgeschakeld met een gescheurde kruisband, pakt BILD uit met transfernieuws rond Wirtz. Bayern München is namelijk vastberaden om hem niet naar een buitenlandse topclub te laten gaan en wil alles op alles zetten om hem naar de Allianz Arena te halen.

Zodra Wirtz open staat voor een transfer is hem gevraagd om aan de bel te trekken. Hij zou grote interesse hebben in een overstap naar Bayern en via een tussenpersoon al met de Bundesliga-kampioen gesproken hebben. Dat Leverkusen aan een dramatisch seizoen bezig is, kan de onderhandelingen in een stroomversnelling brengen. Wirtz wil per se in de Champions League spelen komend seizoen, terwijl Die Werkself momenteel slechts zeventiende staat.

Wirtz ligt nog wel tot medio 2027 vast, maar het mislopen van Europees voetbal zou zijn prijs drukken.