'Ik heb heel erg mijn twijfels of Burak Yilmaz niet veel groter dan Fortuna is'

'Ik heb heel erg mijn twijfels of Burak Yilmaz niet veel groter dan Fortuna is'

02-10-2022 11:31
34

Sjors Ultee heeft zich uitgelaten over de samenwerking met Burak Yilmaz. De Turkse spits (37) is te groot voor Fortuna Sittard, denkt de vertrokken trainer.

Ultee moest na drie speelrondes zijn biezen pakken, waarna Yilmaz de macht zou hebben gegrepen. Dat lag genuanceerder, benadrukten Fortuna en Yilmaz zelf de laatste weken, maar volgens Ultee was het al snel duidelijk dat de Turkse routinier zijn stempel zou drukken op de club.

"Ik vond hem totaal niet vervelend. Maar er is zo'n standaardzinnetje: niemand is groter dan de club. Ik heb heel erg mijn twijfels, zonder dat er iets kwaads in de zin zit, of Burak Yilmaz niet veel groter dan de club is", verklaart Ultee bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

De trainer noemt Yilmaz 'bescheiden, behulpzaam en prettig om mee te werken'. "Maar ik kan me ook voorstellen dat het in de kleedkamer best gek is voor spelers, want ze weten: Burak is één van de beste vrienden van de eigenaar, hij kan niet heel goed Engels en hij heeft een bepaalde status."

"Stel, je bent Paul Gladon", aldus Ultee. "Hij was vorig seizoen medeverantwoordelijk voor de handhaving. Dan begint de voorbereiding. Burak kreeg langer vakantie van de eigenaar en in de tussentijd had Paul al vijf keer gescoord tegen goede tegenstanders. Toch weet hij: de kans is best groot dat ik weer naar de kant moet als Burak fit is. Voor een trainer zijn dat lastige dingen. Je kunt zeggen: als trainer moet je niet zeiken, kies gewoon voor de beste opstelling. Maar ik denk dat werken met een team meer vraagt."