Haaland reageert stoïcijns na wereldprestatie in Manchester Derby: 'Niet verkeerd'

Haaland reageert stoïcijns na wereldprestatie in Manchester Derby: 'Niet verkeerd'

02-10-2022 18:35 Laatste update: 18:46
20

Erling Haaland was zondag de gevierde man in Manchester tijdens de stadsderby. De Noorse spits maakte zijn derde hattrick in drie opeenvolgende thuiswedstrijden en gaf twee assists. Haaland had daarmee een enorm aandeel in de 6-3 overwinning van Manchester City.

"Niet verkeerd nee", reageert een ingetogen Haaland na de wedstrijd, geciteerd door The Mirror. "We hebben zes keer gescoord vandaag, wat kun je daarvan zeggen. Het is echt top om hier thuis te mogen winnen. Ik heb een leuke dag gehad." Haaland scoorde net als collega Phil Foden een hattrick en daarmee is de Noor de eerste speler ooit die in drie opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick maakt.

Haaland heeft zich niet lang hoeven aanpassen in Manchester. Volgens de spits zelf ligt dat ook aan het team dat hij om zich heen heeft. "Je kan het de hele tijd voelen, je ziet het zelfs al aan de passes die we naar elkaar geven. We willen altijd naar voren en aantrekkelijk spelen en dat vind ik zo leuk aan dit team. We willen altijd aanvallen en dat blijft toch echt het allermooiste. Verder heb ik niks te zeggen."

In de knotsgekke derby zondagmiddag werd de eindstand uiteindelijk 6-3. Manchester City was constant de betere partij en voor rust stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Anthony Martial en Antony mochten met doelpunten nog iets terug doen in de wedstrijd.