'Weghorst gaat dan mopperen, maar als hij wat rustiger in zijn hoofd is...'

'Weghorst gaat dan mopperen, maar als hij wat rustiger in zijn hoofd is...'

2 oktober - 20:49
17

Jan van Halst ziet een belangrijke 'valkuil' voor Wout Weghorst. De oud-middenvelder ziet dat Weghorst soms te veel wil, wat ten koste gaat van de kwaliteit van zijn spel.

In de rust van de derby tussen Besiktas en Fenerbahçe vertelt Van Halst over Weghorst. De Nederlandse spits was erg aanwezig in het duel, maar Van Halst ziet dat hij soms aan 'overacting' doet. "Dat is zijn valkuil", begint de geboren Utrechter in de studio van Ziggo Sport. "Hij verliest soms het overzicht daardoor. Hij speelt dan heel gehaast en gaat dan ook een beetje mopperen."

"Het is dan too much: te snel, te gespannen", vervolgt Van Halst. "Ik heb het idee bij hem wel eens: als hij wat rustiger in zijn hoofd is, dan loopt hij net een metertje langer breed waardoor hij niet buitenspel staat. Hij heeft wel bij AZ bewezen dat hij echt overzicht heeft en in Duitsland ook."

Weghorst speelt dit seizoen op huurbasis bij Besiktas, dat ook een optie tot koop heeft. Tot dusver is de Oranje-international een vaste waarde bij de Turkse grootmacht. Weghorst kan ook prima cijfers overleggen in Turkije: drie goals en vier assists in zeven duels (het duel met Fenerbahçe is daarbij niet meegerekend).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie