FC Emmen is van de laatste plek af in de Eredivisie, weer de nul voor Heerenveen

FC Emmen is van de laatste plek af in de Eredivisie, weer de nul voor Heerenveen

02-10-2022 21:49
38

FC Emmen en sc Heerenveen hebben speelronde acht van de Eredivisie niet bepaald spectaculair afgesloten. Op de plastic mat van Emmen wisten beide ploegen niet te scoren. Heerenveen sluit daardoor niet aan bij de top van de competitie, terwijl Emmen een belangrijk punt pakt.

Op zondagavond mochten Emmen en Heerenveen een verrassend Eredivisie-weekend afsluiten. In het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Zo moest Andries Noppert al snel handelend optreden na zijn week bij Oranje, terwijl een goal van Sydney van Hooijdonk terecht werd afgekeurd.

In het restant van de eerste helft kreeg Emmen een aantal goede mogelijkheden. De ploeg van Dick Lukkien wist die echter niet te verzilveren, waardoor de brilstand nog op het scorebord stond bij rust. Ook in de tweede helft kreeg de thuisploeg de betere kansen.

De achterhoede van Heerenveen wist de boel echter dicht te houden, waardoor de vijfde cleansheet van het seizoen al een feit is voor de Friezen. Zelf wisten de bezoekers alleen ook niet meer te scoren.

Daardoor delen Emmen en Heerenveen de punten na een niet heel vermakelijke wedstrijd. Emmen is nu weer van de laatste plek af op de ranglijst, terwijl Heerenveen de top-vijf juist een beetje uit het zicht verliest.