Van Hooijdonk ziet één zwakke plek bij AZ: 'Daar nog geen kampioenskwaliteit'

Van Hooijdonk ziet één zwakke plek bij AZ: 'Daar nog geen kampioenskwaliteit'

02-10-2022 23:35
45

Pierre van Hooijdonk is enthousiast over AZ. Pi-Air geniet van uitblinker Milos Kerkez en ziet dat de Alkmaarders maar op één positie niet sterk zijn. Later wordt er bij Studio Voetbal een discussie gevoerd over de titelkansen van AZ.

Waar Ajax, PSV en Feyenoord dit weekend tegen puntenverlies aanliepen, won AZ wel. De Alkmaarders staan daardoor eerste in de Eredivisie. "Je hoort niemand meer over Wijndal", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Daarna zoomt hij even in op Milos Kerkez. "Zijn drive maakt hem zo goed, hij heeft positieve agressiviteit in zijn spel. Twee weken geleden speelde hij Tadic al uit de wedstrijd. Hij speelt met ontzettend veel vertrouwen, dat straalt uit op het hele team."

"Het enige wat er nog aan ontbreekt bij AZ is de positie van rechtsbuiten", gaat Van Hooijdonk verder. "Evjen is geblesseerd en nu speelt Sugawara aan die kant, dat was de rechtsback. Dat zegt heel veel, die transformatie. Alleen daar heeft AZ nog steeds niet de kwaliteit waardoor je zou zeggen: hey, dit elftal zou zomaar kampioen kunnen worden."

Vervolgens wordt er gediscussieerd over de titelkansen van AZ. De Alkmaarders moeten tijdens het WK waarschijnlijk weinig spelers afstaan, waardoor ze een aantal weken flink kunnen trainen. Tafelgasten als Jeroen Stekelenburg en Leonne Stentler zien dat als een voordeel ten opzichte van Ajax, PSV en Feyenoord, maar Rafael van der Vaart niet. "Dus het is beter om geen internationals dan wel internationals te hebben? Dat is toch onzin? Je wil juist internationals voortbrengen, dat zijn de beste spelers. Dat zegt wat."