Cillessen: 'Je kunt altijd alles negatief uitleggen, ik heb aardig wat interlands'

Cillessen: 'Je kunt altijd alles negatief uitleggen, ik heb aardig wat interlands'

03-10-2022 08:58
64

Jasper Cillessen heeft goede hoop dat hij tijdens het WK in Qatar onder de lat staat bij het Nederlands elftal. Dat Remko Pasveer keepte tegen Polen en België, zit de doelman van NEC naar eigen zeggen niet dwars.

Het liefst had Cillessen minimaal één wedstrijd de kans gekregen, maar bondscoach Louis van Gaal heeft 'een plan'. Wat dat precies inhoudt, wil de 63-voudig international niet zeggen. "Er wordt een hoop gespeculeerd, maar ik weet hoe de situatie is", laat Cillessen optekenen door De Telegraaf.

"Ik heb er een goed gevoel bij", vervolgt hij. "Ik moet deze lijn doortrekken en fit blijven. Dan kan het een heel mooie winter worden. Onderling zijn we daar niet zo mee bezig (met de concurrentiestrijd, red.). Dat speelt meer van buitenaf. We werken samen naar een doel en dat is dat we op 18 december wereldkampioen willen worden."

Cillessen is het niet eens met de stelling dat zijn terugkeer naar NEC zijn kansen op een basisplaats tijdens het WK heeft verkleind. "Je kunt altijd alles negatief uitleggen. Maar ik heb al wat jaartjes Europees voetbal gespeeld en heb al aardig wat interlands achter mijn naam, dus ik denk niet dat ik de Europese ervaring per se nodig heb. Het gaat mij erom dat ik mezelf weer was en mijn niveau weer ging halen en dat gaat best aardig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie