Vink legt defensieve tekortkomingen PSV bloot: 'Dit zijn beschamende dingen'

3 oktober om 09:05
Laatste update: 3 oktober om 09:21

Marciano Vink keek afgelopen zaterdag met stijgende verbazing naar de pijnlijke 3-0 nederlaag van PSV tegen SC Cambuur. De voormalig verdediger en analist van ESPN legt uit waarom de Eindhovenaren op defensief vlak tekort schoten. 

PSV leed zaterdagavond in Friesland de tweede Eredivisie-nederlaag van het seizoen. Vooral de manier waarop baarde opzien bij Vink. "Het was gewoon een aanfluiting. Er zijn dingen die constant terugkomen. Iedereen is de hele tijd een stap te laat, er wordt niet doorgedekt, er wordt niemand opgepakt en er wordt niet met elkaar gecommuniceerd. Dit hebben we in de voorbereiding al gezien", aldus Vink bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. 

Na afloop van het duel, waarin de Eindhovenaren uiteindelijk terecht onderuit gingen, trok de voormalig verdediger van Ajax en PSV dan ook een harde conclusie. "Dit zijn beschamende dingen. Je had het hele team kunnen wisselen." PSV krijgt snel de kans zich te revancheren voor de blamage tegen Cambuur. Komende donderdag staat namelijk het Europa League-thuisduel met FC Zürich alweer op het programma.