Revelatie van Napoli werd aangeboden bij Ajax: 'Tijd was te kort en prijs te hoog'

Revelatie van Napoli werd aangeboden bij Ajax: 'Tijd was te kort en prijs te hoog'

03-10-2022 20:40
46

Shota Arveladze vertelt dat zijn landgenoot Khvicha Kvaratskhelia aangeboden werd bij Ajax. De Georgische aanvaller is nu een van de absolute smaakmakers bij Napoli, maar had afgelopen winter in Amsterdam kunnen tekenen. De omstandigheden rondom de transfer waren alleen niet ideaal. 

"Afgelopen transferperiode in de winter werd Kvaratskhelia aangeboden bij Ajax", vertelt de oud-speler van de Amsterdammers tegen De Telegraaf. "De tijd was alleen te kort en ze vonden de vraagprijs van vijftien miljoen euro te hoog. Hij had toen nog niet zulke goede statistieken bij Lokomotiv Moskou. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen, maar Napoli kocht hem uiteindelijk voor tien miljoen euro."

Wedden

Meer odds

Dinsdag is de ontketende Kvaratskhelia de tegenstander van Ajax in de Champions League. Volgens Arveladze wordt het een pittige kluif om hem af te stoppen. "De klasse druipt er bij hem vanaf. Hij is groot, sterk, tweebenig en echt compleet. Het bijzonderste aan hem is dat hij goed is in de grote én in de kleine ruimtes. Al zijn beslissingen in het veld zijn goed. Ik kan me geen foute keuze herinneren, hij leest het spel echt goed."

In acht wedstrijden in de Serie A maakte Kvaratskhelia tot nu toe vijf doelpunten en bereidde hij twee keer een goal voor. De negentienvoudig international van Georgië maakt vooral indruk met zijn snelheid en doelgerichtheid in de beginfase van het seizoen in de Serie A.