Kieft: 'Geen Ajax-speler, die past helemaal niet in het Ajax-systeem'

3 oktober om 23:00

Lucas Ocampos past niet in het Ajax-systeem, zegt Wim Kieft. De Argentijn werd met een hoop bombarie binnengehaald, maar voldoet vooralsnog niet.

Het plan was om Ocampos van Sevilla te kopen, maar de raad van commissarissen van Ajax stak daar op het laatste moment een stokje voor. Het werd een huurdeal, die tot nu toe niet goed uitpakt. Tegen Go Ahead Eagles kon Ocampos ook geen indruk maken.

"Heb jij die aankopen gezien? Daar zijn die twee wel voor, zij moeten kwaliteit aankopen", opent Valentijn Driessen bij Veronica Offside over Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. "Grillitsch deed het nog redelijk, maar Ocampos.. Daar waren ze bijna veertig miljoen euro voor kwijt. Ze hebben geen echte Ajax-spelers opgehaald."

"Dat is geen Ajax-speler, dat is een rauwdouwer", vult Kieft aan. "Dat kan hij goed, maar die past niet in het Ajax-systeem. De leiding van Ajax heeft niet goed geanticipeerd. Ze wisten dat Antony weg zou gaan en raakten in paniek. Toen hebben ze maar iemand gehaald. Ajax heeft lang gewacht door de prijs voor Antony op te voeren."