Napoli hoger ingeschat dan Ajax: 'Kijk niet met heimwee terug op mijn Ajax-tijd'

Napoli hoger ingeschat dan Ajax: 'Kijk niet met heimwee terug op mijn Ajax-tijd'

04-10-2022 07:26 Laatste update: 07:43
63

Amin Younes verwacht dat SSC Napoli dinsdagavond aan het langste eind trekt tegen Ajax. De FC Utrecht-aanvaller, die in het verleden voor beide clubs uitkwam, kijkt uit naar de Champions League-clash.

"Beide clubs zijn me even lief, maar op basis van de aanwezige kwaliteiten schat ik Napoli op dit moment hoger in en ik denk dat zij de beste kans maken om te winnen", laat Younes optekenen door De Telegraaf. "Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn periodes bij beide clubs. Maar het is niet zo dat ik er met heimwee naar terugkijk. Ik heb zowel bij Ajax als Napoli een mooie tijd gehad en daar komt dan weer een einde aan, dat hoort ook bij het leven."

Younes stelt dat zijn drie seizoenen bij Ajax belangrijk zijn geweest voor zijn ontwikkeling. "Het is al wel een tijd geleden, maar Davy Klaassen en de teammanager Herman Pinkster ken ik nog uit die periode", zegt hij. "Toen ik er speelde, had PSV een neuslengte voorsprong met spelers als Depay. Ajax had toen een heel jonge ploeg met veel talent. Ik denk dat ze het heel goed hebben gedaan door jongens als Daley Blind en Dusan Tadic terug naar Nederland te halen in combinatie met de geweldige generatie die ze toen hadden met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

Napoli is na acht speelrondes de ongeslagen koploper in de Serie A. "Italiaanse teams spelen vaak heel fysiek voetbal, maar de filosofie van Napoli komt wel in de buurt bij die van Ajax", aldus Younes. "Ik zie Napoli als de Italiaanse club met een speelwijze die de Nederlandse voetbalideeën het meest benadert. Ze willen aanvallen en verzorgd voetbal spelen. Daarom belooft het een leuke wedstrijd te worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie