Bosz op opvallende wijze verdedigd: 'Ik ben geen miljardair zoals bij Chelsea'

Bosz op opvallende wijze verdedigd: 'Ik ben geen miljardair zoals bij Chelsea'

04-10-2022 13:13
11

Peter Bosz kan nog altijd op steun rekenen van de clubleiding bij Olympique LyonL'OL is zwak begonnen aan de competitie, maar Jean-Michel Aulas wijt dit aan de spelersgroep en niet aan Bosz.

Lyon verloor afgelopen weekend met 0-1 van RC Lens. Na acht speelrondes staat de ploeg van Bosz op de achtste plek, tien punten achter nummer twee Olympique Marseille, dat op een Champions League-plaats staat. "Dit is geen probleem van de staf", zegt Aulas op een speciaal ingelast persmoment. "Het is aan de leiders in de ploeg, zoals Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso, om de spelersgroep op te peppen. Het probleem zit niet in het systeem, het ligt aan de spelers."

Aulas vertelde de aanwezige pers dat Bosz na de wedstrijd tegen Lens in mineur was, mede omdat diens ploeg geen enkel schot op doel wist te lossen. "De nederlagen zijn ook zijn verantwoordelijkheid. Maar die wordt volledig gedeeld met die van de spelers en die van mijn persoon als voorzitter zelf", aldus Aulas. "Ik ben hier niet om een revolutie te ontketenen", verdedigt de voorzitter Bosz.

"Ik ben geen miljardair die, zoals bij Chelsea, een man (Thomas Tuchel, red.) ontslaat die de Champions League net heeft gewonnen. Ik redeneer in het belang van de club. En het is in ons belang dat Bosz hier blijft. Het is aan hem om dat op het veld ook te bewijzen."