Ajax-huurling treft City in CL: 'City gaat ons verpletteren, kun je bijna zeggen'

Ajax-huurling treft City in CL: 'City gaat ons verpletteren, kun je bijna zeggen'

04-10-2022 14:51 Laatste update: 16:43
28

Mohamed Daramy speelt woensdagavond in de Champions League tegen Manchester City. Met zijn ploeg FC Kopenhagen mag hij aantreden in hetzelfde stadion als waar Erik ten Hag met Manchester United zondag keihard onderuit ging. Daramy heeft de 6-3 overwinning van Manchester City ook meegekregen en is daarom wat gespannen voor het duel van woensdag.

"Het is natuurlijk gaaf en spannend om daar te spelen", vertelt Daramy over de wedstrijd geciteerd door het Deense medium Bold. "Niemand verwacht iets bijzonders van ons. City zal ons gaan verpletteren, kun je bijna zeggen. Maar wij moeten met de juiste mentaliteit voetballen en niet te bang zijn voor ze." Daramy wordt dit seizoen door FC Kopenhagen gehuurd van Ajax. In Amsterdam kwam de Deense aanvaller nog niet uit de verf.

Volgens Daramy is winnen ook niet de belangrijkste opgave voor zijn ploeg, aanstaande woensdag. De competitie is volgens de Deens international belangrijker. Zaterdag speelt FC Kopenhagen een belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Nordsjaelland. "We moeten wel in ons hoofd blijven houden dat die wedstrijd van zaterdag er ook aankomt. We moeten niet echt alles geven om hier drie punten te kunnen halen."

Daramy kan het spelbeeld van de wedstrijd woensdag dan ook al redelijk uittekenen. "Je weet wel wat voor wedstrijd het ongeveer gaat worden. We moeten ons enorm gaan inzetten om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen winnen. Iedereen weet dat het hier moeilijk gaat worden. We moeten hier niet zo’n pak slaag krijgen zoals Manchester United die zondag kreeg."