Ziyech weer op de bank bij Chelsea, Ajax-huurling Daramy mag schitteren

Ziyech weer op de bank bij Chelsea, Ajax-huurling Daramy mag schitteren

06-09-2022 17:56
55

Ook op bezoek bij Dinamo Zagreb moet Hakim Ziyech genoegen nemen met een plekje op de bank bij Chelsea. Spelers als Mason Mount en Kai Havertz krijgen de voorkeur boven de Marokkaans international. Ajax-huurling Mohamed Daramy start wel in de basis bij FC Kopenhagen, dat op bezoek gaat bij Borussia Dortmund. Donyell Malen zal die wedstrijd vanaf de tribune moeten volgen.

Chelsea opent zijn Champions League-seizoen dinsdagavond met een vroege uitwedstrijd in Kroatië. Trainer Thomas Tuchel voert een aantal wijzigingen door in zijn opstelling, maar Ziyech blijft op de bank. Aanwinst Pierre-Emerick Aubameyang mag wel direct in de basis starten.

Bij Dortmund kampt Malen nog steeds met een blessure, waardoor hij moet hopen op goals van concurrenten Anthony Modeste, Thorgan Hazard en Julian Brandt tegen Kopenhagen. Sébastien Haller is ook nog niet van de partij bij BVB.

Daramy krijgt in Dortmund wel de kans om zichzelf te laten zien. De van Ajax gehuurde aanvaller maakte vorig seizoen nog zijn Champions League-debuut tegen de Duitse ploeg, nu mag hij aan de aftrap verschijnen. Ook Kevin Diks start in de basis. Zowel Dinamo Zagreb-Chelsea als Dortmund-Kopenhagen begint om 18.45 uur.

De opstellingen
Dinamo Zagreb: Livaković; Ristovski, Sutalo, Peric, Moharrami; Misić; Ljubicic, Ivanusec, Ademi, Orsic; Petkovic.
Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Fofana, Koulibaly; James, Mount, Kovacic, Chillwel; Havertz, Aubameyang, Sterling.

BVB: Meyer; Meunier, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro; Brandt, Bellingham, Özcan, Reus, Hazard; Modeste
Kopenhagen: Ryan; Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen; Zeca, Falk, Lerager; Claesson, Cornelius, Daramy