Speelstijl van Ten Hag ligt De Gea niet: 'Zal niet lang meer onder hem spelen'

Speelstijl van Ten Hag ligt De Gea niet: 'Zal niet lang meer onder hem spelen'

04-10-2022 15:19 Laatste update: 16:44
26

Gary Neville denkt dat Erik ten Hag snel afscheid gaat nemen van David de Gea. De Spaanse doelman is al jaren een zekerheid onder de lat bij Manchester United, maar volgens de analist van Sky Sports ligt de speelstijl van de Nederlandse manager niet binnen de mogelijkheden van de keeper.

"Het dienstverband van De Gea bij Manchester United zal niet lang meer duren denk ik", vertelt Neville in een podcast van Sky Sports. "Ten Hag zal altijd vast blijven houden aan zijn filosofie en dat is opbouwen van achteruit. Daarbij horen ook risicovolle ballen vanaf de keeper naar bijvoorbeeld het middenveld. Ederson doet die heel vaak, maar dit is niet de specialiteit van De Gea. Het is iets wat Ten Hag wel graag ziet in een doelman."

Neville is wel blij dat Ten Hag vast blijft houden aan die filosofie. Met het countervoetbal van de laatste jaren kom je ook niet verder, denkt de analist en oud-speler van de club. "Ole Gunnar Solskjaer en José Mourinho grepen wel eens terug op die tactiek van de counter. Dat wordt gewoon een speelwijze die in het huidige voetbal niet veel meer gaat werken. Het zorgt ervoor dat het team dat die tactiek probeert er slecht en negatief uit ziet. Alsof ze geen idee hebben wat ze doen."

Manchester United gaat donderdag op bezoek in Cyprus voor de wedstrijd tegen Omonia Nicosia in de Europa League. Zondag kunnen ze wraak nemen in de Premier League. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Everton.