Schreuder krijgt vraag over Tadic van Van der Vaart: 'Op dit moment zeker niet'

Schreuder krijgt vraag over Tadic van Van der Vaart: 'Op dit moment zeker niet'

4 oktober - 20:57
30

Voor Alfred Schreuder is het geen optie om Dusan Tadic te passeren bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers geeft voor de Champions League-clash met Napoli wel toe dat het moeilijk is om spelers als Davy Klaassen en Brian Brobbey te passeren.

Rafael van der Vaart vraagt Schreuder naar zijn wisselingen tegen Go Ahead Eagles en waarom Dusan Tadic wel bleef staan. Heeft hij gedacht over het passeren van de aanvoerder? "Nee, op dit moment zeker niet. Hij heeft buiten zijn voetballende kwaliteiten ook een bepaalde leidersrol in het elftal", reageert de oefenmeester voor de camera van Ziggo Sport.

"Ik begrijp wel wat Rafael zegt over doorwisselen", gaat Schreuder verder. "Natuurlijk hebben we een aantal jongens doorgewisseld, maar aan de andere kant ging het maar om twee jongens die nog niet in de basis hadden gestaan. Daarvan speelde Florian Grillitsch volgens mij een prima wedstrijd. Klaassen en Brobbey zijn het gewend. Alleen misten we wel de creativiteit voorin, dat wel. Maar er zat ook een fysieke component achter dat we dat gedaan hebben."

Schreuder erkent het wel lastig te hebben met de keuzes. "Jawel, natuurlijk. Als je Klaassen, Grillitsch of Brobbey niet opstelt, dan is dat lastig. Als trainer moet je dat gewoon doen en proberen uit te leggen. Je kiest als trainer van Ajax voor een bepaalde creativiteit. De jongens die nu in de basis staan, vind ik dan beter passen op dit moment. Maar dat kan ook zo weer anders zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie