Schreuder: 'Als ik het nodig had gevonden om te wisselen, had ik dat gedaan'

Schreuder: 'Als ik het nodig had gevonden om te wisselen, had ik dat gedaan'

4 oktober - 23:24
156

Alfred Schreuder erkent dat de 1-6 nederlaag tegen Napoli 'Ajax-onwaardig' is. De trainer pareert echter de kritiek op zijn wisselbeleid.

De keuze om pas na 72 minuten te wisselen riep verbazing op, maar daar is Schreuder het niet mee eens. "Als ik dat nodig had gevonden, had ik dat gedaan. Dat is aan mij", zegt hij voor de camera van RTL7. "We begonnen nog wel oké. We kwamen 1-0 voor, maar je zag wel dat zij gevaarlijk waren. Het enige dat ik voor de wedstrijd zei, is dat we heel moedig aan de bal moesten zijn. Dat waren we niet en dan kom je in de problemen tegen Napoli."

Volgens Schreuder was de derde Napolitaanse treffer het breekpunt. "De 1-3 net voor rust was een mentale tik. Op 1-1 kregen wij nog een mogelijkheid en op 1-2 kregen we ook een goede kans op 2-2. Dat neemt niet weg dat Napoli beter was, maar de 1-3 voor rust vond ik ook een goedkope goal. De 1-4 gelijk na rust was een beetje kenmerkend voor de avond, dat je hem zo tegen krijgt."

Schreuder vindt de 1-6 uiteindelijk wel iets geflatterd. "Dat lijkt wel zo, maar ik vond wel dat Napoli echt veel beter was. Zij hadden een heel goede dag en wij een heel slechte dag. Het klasse verschil was te groot."

Ajax verspeelt voor het vierde duel op rij punten na Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles. "Als je naar Napoli en Liverpool kijkt zie je dat het gewoon een maatje te groot is voor ons, maar dat geldt voor die andere twee niet", aldus Schreuder. "Liverpool en Napoli is wel een groot verschil. We hebben veel goede spelers, maar als team zijn we op dit moment niet goed genoeg. Ik kan wel zeggen wat er allemaal verkocht is, maar daar gaat het nu niet om."

"Je moet lef hebben aan de bal en de technische vaardigheden tonen. We verspeelden ballen die we niet hoefden te verspelen. Dat is kwalijk", vervolgt Schreuder, die ziet dat overwinteren in de Champions League 'steeds moeilijker wordt'. "We zullen daar volgende week moeten winnen. We moeten uit een heel ander vaatje tappen, want dit is Ajax-onwaardig. Dit is onacceptabel." 

Toch ontkent Schreuder dat de onrust nu toeneemt. "Ik ga niet hectisch werken of zo. Ik snap dat jullie uitspraken willen horen, maar ik laat me niet gek maken. We moeten analyseren wat het beste is voor Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie