Cillessen zuivert zijn naam: 'Ik vind het fantastisch voor Remko, echt waar'

Cillessen zuivert zijn naam: 'Ik vind het fantastisch voor Remko, echt waar'

05-10-2022 09:33
107

Jasper Cillessen heeft zich uitgelaten over zijn rol bij het Nederlands elftal. De voorbije week is de NEC-doelman hevig bekritiseerd in de media. In gesprek met Voetbal International legt hij uit hoe de vork in de steel steekt.

Cillessen zou niet om kunnen gaan met een rol als tweede keeper. Rafael van der Vaart noemde de sluitpost een 'naar mannetje', terwijl Wesley Sneijder stelde dat Cillessen bij Oranje in hun gezamenlijke tijd 'op zichzelf was' en 'veel afwezig' was. Valentijn Driessen noemde de NEC-keeper een 'einzelgänger'. In de laatste interlands voor het WK kreeg Remko Pasveer de voorkeur boven Cillessen. "Natuurlijk baalde ik daarvan", zegt laatstgenoemde.

"Ik wil altijd spelen, maar de bondscoach is er duidelijk over geweest naar mij toe. Ik weet wat de situatie is en ik hoef niet te wanhopen", benadrukt Cillessen. "De bondscoach wilde Remko aan het werk zien. Ik hoopte op in ieder geval één wedstrijd, dat mocht niet zo zijn. Ik heb een goede week gehad en we zitten in de Final Four, dus het doel is bereikt."

Cillessen stelt dat hij Pasveer altijd blijft steunen. "Ik vind het fantastisch voor Remko, echt waar", maakt hij duidelijk. "Hij is een geweldige gozer om mee samen te werken. Van een keepersstrijd is intern ook niet echt sprake, alleen in de media wellicht. Wij als keepers kunnen het goed met elkaar vinden."

Gábor Babos
In zijn eerste termijn bij NEC leerde Cillessen van Gábor Babos hoe het keepersvak in elkaar steekt. "Toen ik de voorkeur kreeg boven hem, zei hij: Doordeweeks proberen we alles van elkaar te winnen, op een eerlijke manier. Daarbuiten zijn we collega’s en gaan we goed met elkaar om. Een dag voor de wedstrijd en op de wedstrijddag ben ik er voor je. Hij hielp me, steunde me", aldus Cillessen. "Dat heb ik altijd meegenomen op momenten dat ik zelf niet speelde. Ik wil niet dat mensen over mij kunnen zeggen dat ik iemand tegenwerk. Daar heb ik een bloedhekel aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie