Kwakman constateert Ajax-probleem: 'Vorig jaar hadden ze altijd een escape'

Kwakman constateert Ajax-probleem: 'Vorig jaar hadden ze altijd een escape'

05-10-2022 09:55 Laatste update: 10:05
53

Kees Kwakman denkt te weten waar het voor Ajax mis is gegaan tegen SSC Napoli (1-6). De voormalig verdediger stelt dat de Amsterdammers Sébastien Haller missen.

Ajax kwam er tegen Napoli geen moment aan te pas. De ploeg van Alfred Schreuder werd onder druk gezet door de Italianen, waardoor het onmogelijk was om de gewenste speelwijze te hanteren. "Vorig jaar hadden ze Haller", begint Kwakman bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Toen werd Ajax ook wel een aantal keer onder druk gezet, maar dan hadden ze altijd een escape."

Wedden

Meer odds

"Haller hield echt niet alles bij zich, maar hij kreeg of een vrije trap mee, of de bal viel ergens waar de rest van de ploeg op kon anticiperen." Kwakman constateert dat Mohammed Kudus in de punt van de aanval een dergelijke rol niet kan vervullen. De analist is van mening dat Schreuder dan ook heel lang wachtte met wisselen. "Ajax had aan de bal het grootste probleem."

"Napoli gaf zo goed druk, dat Ajax er niet onderuit kon voetballen. Als je dan met Kudus voorin speelt...", zucht Kwakman. "Hij wint vanzelfsprekend geen duel." De eerste Ajax-wissel vond plaats in de 72ste minuut. De late reactie van de bank zorgde al bij de start van de tweede helft tot een striemend fluitconcert, terwijl bij de wissels 'Schreuder rot op' vanaf de tribunes van de Johan Cruijff Arena rolde. "Schreuder had misschien voor rust al moeten wisselen, want toen was Napoli ook al heer en meester. Zet dan Brian Brobbey of desnoods Lorenzo Lucca in de spits."