'Als Feyenoord anderhalve week later was geweest, had ik bij Union gezeten'

'Als Feyenoord anderhalve week later was geweest, had ik bij Union gezeten'

05-10-2022 10:55
64

Voor Mats Wieffer kwam een droom uit, toen hij afgelopen zomer een contract bij Feyenoord tekende. De middenvelder stelt dat het weinig had gescheeld, of hij was naar België vertrokken.

Wieffer zag een succesvol seizoen bij Excelsior bekroond worden met een transfer naar Feyenoord. "Wat er door mij heen ging toen Feyenoord belde? Ik dacht alleen maar: daar wil ik meteen naartoe", zegt de geboren Tukker in gesprek met TC/Tubantia. De Stadionclub meldde zich precies op tijd in Kralingen. "Ik was al ver met Union (Sint-Gillis, red.) uit Brussel, dat vorig seizoen heel lang bovenaan heeft gestaan in België. Als Feyenoord anderhalve week later was geweest, had ik daar gezeten."

Aanstaande zondag treft Wieffer met Feyenoord zijn oude club FC Twente, waar hij niet wist door te breken. De kans dat hij start tegen zijn voormalig broodheer is klein, beseft de middenvelder. "De trainer heeft me op voorhand niets beloofd en ik zal zelf ook zeker niet roepen dat ik in de basis hoor. Ik hoop gewoon zoveel mogelijk minuten te maken."