Ajax 'wacht' op Blind: 'Geluiden dat hij na WK technische beleid gaat uitzetten'

Ajax 'wacht' op Blind: 'Geluiden dat hij na WK technische beleid gaat uitzetten'

05-10-2022 11:42
362

Ajax wacht op Danny Blind, die na het WK het technische beleid moet gaan uitzetten. Dat vermoedt De Telegraaf in een analyse over de problemen in de Johan Cruijff Arena.

De ochtendkrant spreekt daags na de Champions League-afgang tegen Napoli (1-6) van een 'bestuurlijke chaos', die doorwerkt naar de spelersgroep en technische staf. 'Het is een gotspe dat een beursgenoteerd voetbalbedrijf, met de nadruk op voetbal, negen maanden na het gedwongen vertrek van Marc Overmars nog altijd geen nieuwe technisch directeur heeft', klinkt het.

De raad van commissarissen lijkt volgens De Telegraaf in te zetten op Blind, nu Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar (nog) niet hebben aangetoond Overmars te kunnen vervangen. 'Het voedt de geruchten dat tot na het WK wordt gewacht op Danny Blind. Dat diens boezemvriend Fred Grim steeds vaker wordt gesignaleerd op De Toekomst versterkt de geluiden dat Blind en consorten vanaf januari het technisch beleid gaan uitzetten.'

Blind is al commissaris bij Ajax, maar heeft zijn werkzaamheden in Amsterdam on hold gezet om zich te kunnen focussen op het Nederlands elftal. Hij is tot en met het WK de rechterhand van bondscoach Louis van Gaal.