'100 miljoen, en Ajax weet nog geen goeie rechtsback of rechtsbuiten te kopen'

'100 miljoen, en Ajax weet nog geen goeie rechtsback of rechtsbuiten te kopen'

05-10-2022 13:07
127

Youri Mulder heeft geen goed woord over voor Ajax. De Amsterdammers werden door Napoli 'opengereten als een dode prooi', aldus de oud-international.

Mulder analyseerde de Champions League-oorwassing van Ajax namens Ziggo Sport en doet een dag later zijn verhaal in België. "Napoli was op alle vlakken beter: technisch, tactisch, fysiek en qua grinta. En dat ging 90 minuten lang door", zegt de voormalige spits tegen Sporza.

"Ajax werd totaal verscheurd, helemaal uit elkaar gereten, zoals een roofdier zijn al dode prooi openrijt. Ze hadden de schade moeten beperken. Reken maar dat dit een enorme klap is voor Ajax", vervolgt Mulder. "De minicrisis die er al was, is nu een crisis geworden. Ze moeten het idee laten varen dat ze een heel goeie ploeg zijn die zich kan meten met de Europese top."

Ajax won al vier wedstrijden niet. Het vertrek van topspelers als Antony en Lisandro Martínez als excuses gebruiken, vindt Mulder te makkelijk. "Als je kijkt naar hoe Ajax zijn elftal versterkt heeft, dan is er met die centen misschien niet op de goeie manier omgegaan."

"100 miljoen en je slaagt er nog niet in om een goeie rechtsback of een goeie rechtsbuiten te kopen. De vervangers van de spelers die vertrokken zijn, geven op dit moment niet thuis. En de spelers die er al waren, worden ook een dagje ouder."