Zirkzee wil niet alleen in de spits bij Bologna: 'Speel het liefst met hem samen'

Zirkzee wil niet alleen in de spits bij Bologna: 'Speel het liefst met hem samen'

05-10-2022 16:34 Laatste update: 16:47
9

Joshua Zirkzee is blij met zijn transfer naar Bologna. De aanvaller wilde niet per se naar de Serie A, maar het spel daar ligt hem wel goed.

"Het was voor mij geen keuze voor de Serie A, maar ik koos voor Bologna als club", vertelt Zirkzee op een persconferentie over zijn transfer. "Ik had een erg goed gevoel bij de club en bij de trainer. Dat was voor mij de grootste reden om te kiezen voor dit team." De klik die Zirkzee had met de trainer was alleen van korte duur. Sinisa Mihajlovic werd al vroeg in het seizoen vervangen door Thiago Motta.

Maar Zirkzee kan zich wel vinden in het systeem dat Motta is gaan spelen bij Bologna. "Ik vind het fijn om in een systeem met twee spitsen te spelen. Ik help graag een diepere spits met ballen en loopacties zodat hij kan excelleren. Daarom speel ik hier liever met Marko Arnautovic en niet alleen." De Oostenrijker maakte tot nu al zes doelpunten in acht wedstrijden in de Serie A. 

Zirkzee speelde tot nu toe in twee wedstrijden mee in de Serie A. In de toekomst zou de Nederlandse spits graag terugkeren bij Bayern München. Die optie is ook reëel, aangezien er een optie is opgenomen in het contract van Zirkzee, dat de Duitsers hem voor een gereduceerd tarief kunnen terugkopen. "Natuurlijk zou ik graag terugkeren bij Bayern München, wie wil er nou niet voor zo’n topclub spelen."