'Woedend Barça twijfelt aan oprechtheid Van Boekel na nieuwe opvallende keuze'

5 oktober om 17:41

FC Barcelona heeft overwogen om een officiële klacht in te dienen tegen Pol van Boekel. De Nederlander was dinsdag actief als VAR-arbiter bij Internazionale-Barça en leek de bezoekers een penalty te ontnemen.

Barça ging in Italië met 1-0 onderuit tegen Inter en daar speelde Van Boekel ook een rol in. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Denzel Dumfries namelijk hands in de zestien van Inter, maar Van Boekel en arbiter Slavko Vincić deden niks. In de hitte van het moment dacht Barcelona serieus na over het indienen van een klacht tegen Van Boekel consorten bij de UEFA, stellen Spaanse media.

Direct na de wedstrijd kon men bij Barcelona de emoties namelijk niet verbergen. Zo gaat het verhaal dat trainer Xavi zich compleet heeft laten gaan in de kleedkamer over het penaltymoment. Een dag later, op woensdag, heeft Barça echter besloten om geen verdere stappen te ondernemen na het discutabele moment. De club heeft nu het gevoel dat het indienen van een klacht vrij zinloos is, aangezien het niets aan de situatie zal veranderen.

Toch vinden ze bij de Catalaanse club dat er een 'vreemd luchtje' aan het optreden van Van Boekel zit. De Nederlander fungeerde bij Bayern München-Barça ook als VAR en gaf de bezoekers toen ook al geen penalty, na een vermoedelijke overtreding op Ousmane Dembélé.