Slot ziet tweetal nog niet optimaal spelen: 'Die samenwerking kan nog beter'

Slot ziet tweetal nog niet optimaal spelen: 'Die samenwerking kan nog beter'

06-10-2022 21:11 Laatste update: 21:15
5

Arne Slot heeft voorafgaand aan het duel met FC Midtjylland ingezoomd op drie spelers. De Feyenoord-trainer vertelt dat Lutsharel Geertruida zich zal moeten laten zien, terwijl hij ook de samenwerking tussen Orkun Kökcü en Quinten Timber bespreekt.

"Het is duidelijk dat Orkun en Quinten allebei misschien het best zouden gedijen met een échte verdedigende middenvelder bij ze", vertelt de oefenmeester voor de wedstrijd van donderdagavond.  "Maar ze moeten het nu samen invullen en dat gaat steeds beter. Je ziet alleen ook wel momenten dat ze ruimtes beter dicht moeten maken."

In de wedstrijd van afgelopen weekend was Slot tevreden over hoe het tweetal zich opstelde. "In de wedstrijd tegen NEC zijn ze alleen misschien twee keer in onze zestien geweest. Dat betekent dat je samen ook veel goed doet. Dat die samenwerking wel nog beter kan, is duidelijk." Beide middenvelders zijn vaste waarde in de ploeg van Slot dit seizoen.

Geertruida is onlangs teruggekomen van een periode, waarin hij herstellende was van de ziekte van Pfeiffer. Maar Slot vindt niet dat de verdediger dan gelijk weer onbetwiste nummer één is op de rechtsbackpositie. "Meestal als hij fit is speelt hij, ook vandaag. Máár, Marcus Pedersen heeft het ook uitstekend gedaan. Lutsharel zal zich vandaag dus van zijn goede kant moeten laten zien."