Ajax laat thuisduel met Vitesse verplaatsen vanwege Champions League-kraker

Ajax laat thuisduel met Vitesse verplaatsen vanwege Champions League-kraker

07-10-2022 12:10 Laatste update: 12:14
230

De competitiewedstrijd tussen Ajax en Vitesse is op verzoek van de Amsterdamse club verplaatst van zaterdag 29 oktober naar woensdag 9 november. Dat bevestigt de KNVB.

Ajax wil zich optimaal kunnen voorbereiden op de zesde en laatste groepswedstrijd in de Champions League, in Glasgow tegen Rangers FC. Het duel met Vitesse is daardoor opgeschoven. De KNVB kan wedstrijden verplaatsen als clubs die in Europa actief zijn zich hierdoor beter te kunnen voorbereiden.

Als gevolg van de wijziging is de Eredivisie-wedstrijd tussen Sparta en Fortuna Sittard (29 oktober) vervroegd naar 18.45 uur. Eerder werd op verzoek Feyenoord - SC Cambuur naar donderdag 10 november (20.00 uur) gezet en gaven AZ en PSV aan geen uitstel te willen hebben.

'Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst als het programma van de Eredivisie dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club medewerking kunnen verlenen, de afspraken tussen de clubs en ESPN kunnen worden nagekomen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal', klinkt het.