FC Twente mist steun van supporters in De Kuip: 'Pleur op Feyenoord'

FC Twente mist steun van supporters in De Kuip: 'Pleur op Feyenoord'

07-10-2022 13:13
140

FC Twente moet het zondag zonder de steun van de eigen achterban stellen in de Eredivisie-clash met Feyenoord. De fans van de Tukkers boycotten het duel in De Kuip vanwege de opgelegde maatregelen.

Waar Twente ieder jaar 1200 Rotterdamse supporters verwelkomt, waren er andersom dit seizoen maar 750 Twente-aanhangers welkom. Dat werd eerder al besloten door de driehoek gemeente, politie en Openbaar Ministerie naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de laatste editie.

Wedden

Meer odds

In mei liepen de emoties hoog op bij de fans van Twente doordat ze bijzonder vroeg uit de veren moesten, maar in sommige gevallen vervolgens uren moesten wachten bij het omwisselpunt langs de A12, schrijft TC Tubantia. Daardoor misten ze bijna de aftrap. Ook werden twee bussen teruggestuurd, omdat er bij De Kuip geen parkeergelegenheid was. Honderd supporters keerden onverrichter zake terug naar Enschede, terwijl ze wel een kaartje hadden. Na afloop kwam het buiten het stadion tot een confrontatie tussen Twente-supporters en de ME.

FC Twente brandt zijn vingers verder niet aan de kwestie en stelt alleen dat het 'heel jammer' is dat er geen vol uitvak is zondag. De harde kern van VAK-P is meer uitgesproken. 'Door de belabberde parkeergelegenheid bij het stadion, de ongeorganiseerde bende met dubbeldekkers en de opgefuckte politie Rotterdam, zouden wij nu met deze restricties naar Feyenoord af moeten reizen. Nee, daarvan zeggen wij op z'n Rotterdams; Pleur op Feyenoord, pleur op (politie) Rotterdam', klinkt het in een statement. Alle supportersverenigingen sluiten zich aan bij de boycot.

Het treffen tussen Feyenoord en FC Twente, de nummers vier en vijf van de Eredivisie, begint om 14.30 uur.