Klopp prijst Arsenal-spelers en Arteta de hemel in: 'Al mijn respect, wow'

Klopp prijst Arsenal-spelers en Arteta de hemel in: 'Al mijn respect, wow'

07-10-2022 13:27
12

Liverpool-manager Jürgen Klopp is bijzonder lovend over Arsenal in aanloop naar de kraker in Londen van zondag. De Duitser prijst onder meer zijn collega Mikel Arteta, die met The Gunners aan kop gaat in de Premier League.

"Al mijn respect, wow. Hij doet het heel, heel goed. Als je tijd nodig hebt, krijg je dat bijna nooit. Maar Mikel heeft de tijd heel goed gebruikt. Ik moet echt zeggen: heel veel respect", vertelt Klopp op de persconferentie.

De coach van The Reds is ook onder de indruk van de spelers van Arsenal. "Ze hadden de laatste jaren al veel talent. Over Gabriel Martinelli was ik al snel enthousiast en hij is precies de speler geworden die ik had verwacht. Met Martin Odegaard sprak ik toen hij vijftien jaar oud was, de hele wereld achter hem aanzat en hij voor Real Madrid koos. Het voelt als gisteren dat we met zijn vader om tafel zaten en allemaal zeer enthousiast waren. Hij had daarna een paar moeilijke jaren, maar dat is normaal als je zo veel in de spotlights staat. Hij is nu de speler die we wisten dat hij kon worden." 

"Bukayo Saka, sinds de eerste dag dat ik hem zag spelen was hij ongelooflijk", vervolgt Klopp zijn lofzang. "En als iemand wist hoe goed Gabriel Jesus zou kunnen zijn als eerste spits dan was het Mikel wel, want hij werkte al met hem samen bij Manchester City. Hetzelfde geldt voor Zinchenko. Arteta heeft ook Granit Xhaka weer op de rails gekregen. Van Thomas Partey zag iedereen bij Atlético Madrid al hoe goed hij was."

Klopp ziet dat de defensie van Arsenal ook stabieler is geworden. "Ze hebben een jong en veelbelovend team. Ze doen het heel goed en de plek die ze nu bezetten is dik verdiend. Nu gaan wij op bezoek bij ze. We zullen proberen om het ze lastig te maken. Ik kijk ernaar uit."