'Feyenoord verruilt Adidas voor Britse kledinggigant en incasseert miljoenen'

'Feyenoord verruilt Adidas voor Britse kledinggigant en incasseert miljoenen'

07-10-2022 14:13 Laatste update: 14:15
98

Feyenoord en Adidas beëindigen na het lopende seizoen de samenwerking. De Stadionclub gaat in zee met het Britse kledingmerk Castore. De commerciële kant van de deal is volledig gesloten, meldt 1908nl.

Wanneer de laatste plooien zijn gladgestreken, prijkt Castore tot medio 2029 als shirtsponsor op het tenue van Feyenoord, klinkt het. De deal levert de Rotterdammers naar verluidt een slordige acht miljoen euro per jaar op. Met het aantrekken van Feyenoord heeft Castore de eerste samenwerking in de Eredivisie binnen. FC Utrecht is ook in gesprek met het Britse kledingmerk.

Naar verluidt hult Castore Feyenoord in drie verschillende tenues. Hier kan een vierde aan toegevoegd worden, al is dat afhankelijk van het behalen van Europees voetbal. Feyenoord was sinds 2014 verbonden aan Adidas. Na negen seizoenen komt er definitief een einde aan de samenwerking. In de zomer van 2023 eindigt het contract tussen club en kledingmerk. 

Hoofdsponsor
Volgens het medium is DP World een van de kandidaten om vanaf volgend seizoen hoofdsponsor te worden bij Feyenoord. Er zouden al meerdere gesprekken zijn gevoerd met het staatsbedrijf uit Dubai.