Willem II geeft tekst en uitleg na 'inktzwarte avond' door rellende supporters

Willem II geeft tekst en uitleg na 'inktzwarte avond' door rellende supporters

08-10-2022 11:33 Laatste update: 11:33
121

Willem II heeft daags na de wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-2) een verklaring afgegeven. De Brabantse derby lag bijna anderhalf uur stil wegens ongeregeldheden. De Tilburgse club spreekt van een 'inktzwarte avond'.

Na een minuut kwam Den Bosch op voorsprong, waarna een deel van de aanhang van de thuisploeg bekers bier richting de feestvierende Den Bosch-spelers gooide. Een kwartier later legde scheidsrechter Martin Pérez het duel stil, nadat er met vuurwerk werd gegooid. Toen het uitvak was ontruimd, werd de wedstrijd uitgespeeld. 'Een leeg bezoekersvak was een voorwaarde om de wedstrijd uit te spelen', verklaart Willem II op de clubsite.

Wedden

Meer odds

'Wat een mooie voetbalavond had moeten worden, mondde uit in een inktzwarte avond voor alle supporters die met goede bedoelingen naar het stadion zijn gekomen', vervolgt het statement. 'Vooral voor onze jongste supporters vinden wij het ontzettend vervelend dat zij getuige zijn geweest van deze ongeregeldheden en dit wangedrag.'

Supporters van Den Bosch zouden de ontruiming bemoeilijkt hebben. Willem II spreekt van een 'zorgvuldige en tijdrovende' taak van de ME, politie en beveiligers.