Eiting bespreekt Ajax-periode: 'Dan denk je in een soort Utopia-wereld'

Eiting bespreekt Ajax-periode: 'Dan denk je in een soort Utopia-wereld'

08-10-2022 15:09 Laatste update: 15:28
2

Carel Eiting treft zaterdagmiddag met FC Volendam zijn voormalig broodheer Ajax. De middenvelder wist niet definitief door te breken in de Johan Cruijff Arena en zoekt daarvoor niet naar excuses.

In het successeizoen 2018/2019 leek de nu 24-jarige Eiting door te breken bij Ajax. Hij kreeg steeds vaker de voorkeur boven Donny van de Beek, toen hij een blessure opliep. Hij denkt niet dat hij met een beetje meer geluk wél was doorgebroken in Amsterdam. "Dan denk je in een soort Utopia-wereld", zegt hij tegen de NOS.

"Er gebeurt wat er gebeurt. Dus ik denk niet van: had ik nu maar dit of dat gedaan. Ik ben blij met wat er is gebeurd en ben nog lang niet klaar met mijn carrière." Na avonturen bij Huddersfield Town en KRC Genk is Eiting weer terug op de Nederlandse velden. "Je kunt een ideaalbeeld hebben van: ik wil eerst drie jaar hier spelen en dan vier jaar daar. Maar in de carrière van bijna iedere voetballer gebeuren dingen die je niet kunt verwachten. Mooi of minder mooi. Dus ik heb ook geen idee wat er ooit nog op mijn pad komt. Ik heb geleerd dat je niet kunt plannen."